Araba sevdalılarına özel!

2023 Yılında En Çok Satan Arabalar

0 36

2023 yılında en çok satan arabalar gündeme geldiği zaman karşımıza birbirinden farklı seçenekler çıkmaktadır. Ülkemizde 2023 yılında sürücülerin hangi araçları almak isteyeceklerine dair birçok liste mevcut. Bu listelere baktığımızda insanların elektrikli araçlara olan ilgisinin arttığı görülüyor. Yani ülkemizde giren elektrikli araç satıcılarının önümüzde ki sene yüzleri gülebilir.

Elektrikli araçlar haricinde sürücülerin gönlünden geçen oldukça lüks araçların olduğunu söyleyebiliriz. Volkswagen ve BMW gibi markaların araçları birçok modeli şoförlerin ilgisini çekiyor. Şoförlerden gerçekçi olmaları istendiğinde ise sürücüler daha uygun fiyatlı modellere yöneliyorlar.

Birçok sürücü Renault, Opel, Peugeot, Honda gibi markaların araçlarını alabileceklerini belirtiyorlar. Bu noktadan yola çıkacak olursak sürücüler Renault markasının Autsral modelini oldukça sevecektir. SUV tarzında üretilmiş olan araç hibrit bir model. Fiyatının ise 980.000 TL civarında olacağı düşünülüyor. Giriş paketlerinin ise 800.000 TL civarında olacağı gelen bilgiler arasında. Yine Opel Astra’nın yeni kasasının da sürücüler tarafından sevileceğini söyleyebiliriz. Spor bir görüntüye sahip olan modelin giriş seviyesi fiyatları 800.000 TL bandında olacaktır. 

Peugeot markasının birçok modelinin de sürücüler tarafından tercih edilebileceğini söyleyebiliriz. Çünkü marka her gelir kesimine hitap edebilecek bir model çıkarıyor. 2023 senesinde de giriş seviyesi araçları ile geliri düşük alıcıları cezbedecektir. Son yıllarca adını sıkça duyduğumuz Dacia markası bu yılda sürücülerin tercihi olacaktır. Yeni gelen Dacia Jogger 7 kişilik yolcu kapasitesi ile geniş ailelerin oldukça hoşuna gidecektir. Ayrıca Honda ve Hyundai markaları da kendine bir edinecektir. 

2023 yılında en çok satan arabalar

Türkiye’de En Çok Satan Araba Marka ve Modelleri

2022 yılını geride bıraktığımızda şu günlerde anket siteleri ülkemizde en çok satan araçlara dair listeler paylaşmaya başladı. Verilere baktığımızda ilk sırada Fiat markasının olduğunu görüyoruz. Markanın Egea modeli 39.000 satış ile en yukarda bulunuyor. Egea’dan sonra ise ikinci sırada Renault markası geliyor. Uzun zamandır ülkemizde faaliyet gösteren marka uygun fiyatlı araçları ile öne çıkmayı başarıyor. Markanın Clio modeli 25.000 adet satışla ikinci sırada yer alıyor. 2023 yılında en çok satan arabalar gündeme geldiği zaman özellikle Renault sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Daha sonra ise Toyota markası geliyor. Birçok kişinin severek kullandığı Corolla modeli 21.000 satış rakamı ile Renault ve Fiat markası ile ilk üçe oturuyor. Bu markaların hemen ardından ise Dacia geliyor. Duster modeli son zamanlarda oldukça öne çıkmıştı. 17.000’lik satış rakamı ile bu sene markasına oldukça iyi kazandırmış gibi görünüyor. Fiat markasının Egea modelinin Cross paketi de listede yerini alıyor. 15.000 adet satmış olan paket anlaşılan SUV severlerin oldukça ilgisini çekmiş.

Renault bir modelini daha listeye sokmayı başarmış Megane modeli eski şöhretini kaybetmiş olsa da satmaya devam ediyor. 2022 yılında 13,000 adet satılmış. Tüm markaların ardından ise Hyundai markası iki farklı modeli ile geliyor. İ20 ve Bayon modelleri toplamda 18.000 adet satılmış. Bu rakamlarla markanın çok daha yukarlarda olmayı hak ettiğini söyleyebiliriz. En son sırada Volkswagen markasının Passat modeli geliyor. Kısaca 2023 markalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Renault
  • Fiat
  • Toyota
  • Hyundai
Türkiye’de En Çok Satan Araba Marka ve Modelleri

2023 Yılında En Çok Satan Arabalar Hangileri Olacak?

2023 yılına yeni girdiğimiz şu günlerde 2022 yılının verileri ile karşılaştırdığımızda yine bilindik markaların satışının yapılacağı düşünülüyor. Sürücülerin bilindik markalarından şaşmamalarının temel sebebi güvenlik hissi. Bilindik markalar yıllardır araçlar ürettiğinden dolayı geniş bir servis ağına sahipler. Ayrıca yedek parçaları da sorunsuz şekilde bulunabilir. Sürücüler ayrıca markaların kaliteli olduğuna inanıyor ve tercihlerini bu markalardan yana yapıyor. Yani Renault, Fiat, Dacia gibi markaların yine satışlarda üst sıralarda olabileceğini söyleyebiliriz.

Tabi 2023 yılı içinde yaşanabilecek değişiklikler tahminleri tamamen alt üst edebilir. Sürücülerin seçimlerini değiştirebilecek olan ÖTV vergi dilimlerinin değiştirilmesi ve ÖTV’nin düşürülmesi olacaktır. Bu durumda sürücüler çok daha yüksek özelliklere sahip modellere yönelebilirler. Bu durumda giriş seviye otomobillerin satışı düşecek ve orta ve üst seviye araçların satışında patlama yaşanacaktır. Son olarak ülkemize giriş yapmaya hazırlanan Uzakdoğu markalarının satışları nasıl etkileyeceği oldukça merak edilmektedir.

2023 Yılında En Çok Satan Arabalar Hangileri Olacak?

Birçok kişi sürücülerin elektrikli olacağı için bu markalara yönelebileceğini söylüyor. Fakat markaların giriş yapan araçları fiyat olarak yüksek olacak. Bundan dolayı birçok sürücü risk alıp bu yeni markalara yönelmeyecek diyenlerde mevcut. Bu araçlar Türkiye piyasasında aradıklarını bulamasalar bile Citroen, Kia gibi birçok Uzakdoğu markası mevcut. Yüksek satış rakamlarına ulaşamasalar da bu markalarda önemli bir paya sahip olacaklardır. 2023 yılında en çok satan arabalar konusunda merak edilenlere bu yazımızda yanıtlar verdik.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.